November 26, 2006

"Uitgaan, oorlog en uitzicht van jongeren in Libanon"

A nice quote from Theo, who flew back into Beirut last week and did not have to purchase a visa at the airport anymore: “When you do not dare to ask money for a visa anymore, you know that things aren’t going very well.”” (Wanneer je geen geld meer durft te vragen voor een visum, weet je dat het niet goed gaat.)

On another note, there will be a forum in Holland regarding Lebanon. The title is “Going out, war and the future of Lebanese youth” ("Uitgaan, oorlog en uitzicht van jongeren in Libanon") It will be held on December 10th in Utrecht (The Netherlands), at 2 o’clock in Café de Florin. For all you Dutch readers out there, it might be fun because the three speakers are interesting. I know Nicoline personally, she kept up a pretty good blog while in town, blogged for the Volkskrant as well. Rudd Hoff was my Middle East professor at the School of Journalism in Holland. It is hs fault that I ended up here. Abdelkader I don't know, but he blogged while in Beirut this summer.

Check out the details below.

"Uitgaan, oorlog en uitzicht van jongeren in Libanon"
Meer weten van jongeren in conflictgebieden? Kom naar het evenement ‘Waar Woon Jij?’. Hierin is aandacht voor uitgaan en zicht op de toekomst en werkelijkheid van jongeren in Libanon. De bijeenkomst speelt zich af in café de Florin (in Utrecht) op zondag 10 december van 14.00 tot 17.00. Aan het woord komen: Abdelkader Benali, Ruud Hoff en Nicolien Kegels. Abdelkader Benali heeft met zijn boek ‘De Langverwachte’ de Libris Literatuurprijs gewonnen en is recensent voor onder meer de Volkskrant. Afgelopen zomer verbleef hij gedurende de oorlog in Libanon en hield een weblog bij welke is gepubliceerd als ‘Berichten uit een Belegerde Stad’. Hij zal vertellen over zijn ervaringen in Libanon en zijn laatste uitgave.Ruud Hoff is docent aan de Hogeschool van Utrecht en verbonden aan het Clingendael Instituut. Hij is gespecialiseerd in Libanon en haar geschiedenis en is er vele malen geweest. Ruud Hoff zal een enthousiast en duidelijk vertellen over het land en conflict . Voorkennis van Libanon is dus niet vereist!Antropologe Nicolien Kegels is ook gespecialiseerd in en gek op Libanon. Zij heeft maanden onderzoek gedaan in Libanon tijdens de oorlog onder jongeren. Zij zal ons, vlak voor haar terugkeer naar het land, een kijkje geven in het leven van Libanese jongeren, de uitgaanscultuur en de invloed van oorlog op vriendschappen. Behalve luisteren naar deze sprekers is er ook ruimte voor debat over de toekomst van jongeren in Libanon. Chat met jongeren in Libanon en kom alles te weten komen over hun leven en visie op het conflict in de Chatbox. Kom bij van alle indrukken onder het genot van lekkere smaakjes tabak in de Waterpijpenhoek. Creëer al schilderend je eigen uitzicht en geniet van de kunsten van de vj en live band. Kom dus genieten van een interessante maar aangename zondagmiddag!
Toegang: Gratis
Wanneer: zondag 10 december van 14.00 tot 17.00 uur
Waar: Café de Florin, Nobelstraat 2-4 (bij Janskerkhof), Utrecht
Meer info: www.paxchristi.nl

No comments: