April 05, 2006

Congratulations

1958
This blog post is not on life in Beirut, for a change, but to congratulate my parents with their fiftieth (!) wedding anniversary. They got married on April 5th, 1956, and the weather was pretty much then like it is in Beirut right now; wet and rainy and cold.

They are still going strong, dropping by twice a year in Beirut. I always thought it was interesting that when my mother was pregnant with me, my father bought her a gold watch while he was in – yes – Beirut. Funny how I ended up here some 25 years later.
We’ll have a big party in two weeks time. So happy anniversary.

2006

3 comments:

Michael van Eekeren said...

50 jaar geleden was het Nederland van de jaren vijftig, waar iedereen nostalgisch aan terugdenkt, omdat alles nog lekker duidelijk was. God bestond nog (dat kan je op de foto ook een beetje zien, volgens mij staan voor de kerk en het is geen rooms-katholieke volgens mij), de wederopbouw was grotendeels klaar, je zat lekker in je zuil en de immigranten waren vooral Hongaren die gevlucht waren na de bloedig neergeslagen opstand aldaar.
Tegenwoordig houden de meeste mensen het niet meer zo lang uit met elkaar. Proficiat, lekker ouderwets woord.
Ik ben zelf vandaag jarig, net als de vader van juf Yvonne van de Nederlandse school en Alex Hoedemaker, een bevriende familie hier, kwam ik vandaag achter. Feest hangt een beetje in de lucht blijkbaar.

Ysbrand said...

Siets nou is het genoeg. Die Michael van Eekeren denkt blijkbaar dat onze ouders NIET voor een rooms-katholieke kerk staan. Blokken die vent!

Michael van Eekeren said...

Ik heb potdorie zelf mijn eerste communie nog gedaan, ik weet nog dat ik een korte broek aan had, en dat ik een stukje moest voorlezen, maar inhoudelijk ben ik alles weer vergeten. Als ik nog wel eens in een RK-kerk kom, dan wil ik altijd graag de hostie eten (altijd honger weet je) en dan weet ik niet eens meer welke hand je nou onder moet houden!
Zonder dollen, als ik geëxcommuniceerd dreig te worden, dan excuus, een kenner van die tijd had waarschijnlijk wel gezien dat het Roomsen waren.